Skip to main content

Problemer ved sygdom og død

Langvarig sygdom kan tære på kræfterne hos den syge, men også hos den raske

Langvarig sygdom kan tære på kræfterne hos den syge, men også hos den raske, der er omsorgsgiver for den syge.

Såvel den syge som den raske kan opleve magtesløsheden og angsten for, hvordan tingene vil udvikle sig. Der kan være op- og nedture, hvor håb afløses af skuffelse og afmagt. Der kan komme ukendte følelsesudbrud, såsom vredesreaktioner, når problemerne synes for store etc. Der kan opstå anklager og skyldfølelser – og det kan være svært at forstå, at personer, der er syge, kan forandre sig – undertiden til ukendelighed.

Langvarig sygdom kræver styrke og udholdenhed. Der kræves tålmodighed og overskud. Men somme tider kan dette slippe op, og afmagten får overhånd.

Samtaler, der kan styrke livsmodet

Jeg kan tilbyde samtaler, der har fokus på at styrke livsmodet, og som kan gøre det lettere at leve med sin sygdom – eller leve med, at ens partner er alvorligt syg. Måden, vi tænker om sygdom på, kan have betydning for oplevelsen af livssituationen.

Men sygdommen kan tage et udfald, hvor den syge dør. Eller der kan være tale om en pludselig død. Dette kan udløse andre problemer, som er vigtige at tackle.

Jeg kan tilbyde sorgbehandling – give en forståelse for sorgens mange ansigter – hos børn og voksne. Og jeg kan tilbyde samtaler med det formål at komme videre i livet.

Kontakt mig
Ring til mig på telefon 8720 0774 eller send mig en mail til post@psykologerne.info og jeg vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.
Problemer ved sygdom og død