Stress

Stress er kroppens reaktion på overbelastning

Stress fylder meget i samfundet i dag, hvor man kan føle sig presset af mange præstationskrav og forventninger, der kan være svære at leve op til.

Stress er en reaktion fra kroppen, der ikke kan tåle mere belastning. Stressreaktionerne kan være forskellige. Nogle mennesker oplever en rastløshed, andre bliver lettere irriterede. Der kan være problemer med at huske, og det kan være svært at tage beslutninger og koncentrere sig – noget, man plejer at være god til.

Stress som følge af arbejdet kan medføre problemer derhjemme. Mange ting irriterer, og der er ikke tid eller ro til at slappe af – ja, det kan faktisk være svært at slappe af. Nogle føler sig magtesløse over for kravene på jobbet og bliver stressede. Forholdene derhjemme kan også medføre stress. Måske knirker parforholdet, eller der kan være problemer med børnene, økonomien eller andre udfordringer.

Nogle oplever ikke selv i starten, at de er stressede. Det er måske snarere omgivelserne, der kan se det.

Stress kan føre til fysiske sygdomme

Stress kan føre til fysiske sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, blodpropper etc., samt egentlig depression og udbrændthed. Det er derfor vigtigt at gøre noget ved symptomerne, før de udvikler sig til mere alvorlige sygdomme.

Jeg kan tilbyde en egentlig forståelse af, hvad stress er. Jeg kan medvirke til at finde kilder, der kan forklare, at den enkelte person udvikler stress. Efterfølgende kan jeg vejlede til håndtering og afhjælpning af stress.

Hvis stress har fået lov til at udvikle sig til en egentlig depression, kan jeg tilbyde hjælp i depressionsbehandling.

Kontakt mig
Kontakt mig i dag på telefon 8720 0774 eller send mig en mail til post@psykologerne.info.
Stress

Aut. Psykolog Nora Lund - Ansvej 37, 1. sal - 8600 Silkeborg
Tlf. 87200774 - post@psykologerne.info
CVR 34583773

© Copyrigth - All rigths reserved - Psykologisk Rådgivning